Везна за магазин

Везна за магазин

Везна за магазин. В България има закон който казва че в търговски обект където се извършват продажби директно към краен клиент. Търговеца е длъжен да ползва единствено електронна везна за магазин която е заверена.

Електронна везна за магазин с заверка до 15кг е най-предпочитана от търговците.

Търговски везни за магазин до 15кг с нисък дисплей както за оператора така и за клиента.

Везна за магазин

Търговска везна до 15кг ниски цени .

Търговски кантар с висок дисплей за клиента до 15кг ниски цени.

Понякога търговците в магазините, сергиите за плодове и зеленчуци на дребно закупуват за продажба на тяхната стока везни без метрологична заверка. Това не отговаря на Българските закони. Бъдете внимателни при избора и покупката на електронни везни.

Везните за магазин които са заверени имат стикер който показва първоначалната заверка направена от фирмата производител.

Може заверката на везната да е изтекла но щом везната е произведена и лицензирана тя може да бъде заверена отново.

Ако обаче електронната везна е произведена без сертификат и не е лицензирана за работа в търговски обекти. То такъв модел електронни везни са подходящи за ползване само за вътрешно измерване. Най-често китайските модели везни са такива без заверка и не могат да бъдат заверявани. Те не отговарят на изискванията от БИМ и не могат да бъдат ползвани като везни за магазин.

Търговската везна ползвана за продажба в магазин трябва да бъде удобна и лесно разбираема от клиента и продавача.

Повечето везни предлагани от нас имат три отделни дисплея.

Най горния показва колко тежи стоката която теглим.

На втория ред отгоре на долу дисплея на всяка наша електронна везна за магазин показва колко е цената за килограм на теглената стока.

И на третия ред най-отдолу везната за магазин показва цената която е сметнала и на която трябва да продадем стоката.

Така клиента е запознат с цената на всяка стока която е решил да закупи и трябва да бъде претеглена на електронна везна във вашия магазин.

Което прави изключително удобна всяка ценоизчисляваща Електронна везна за търговски обекти като магазини, сергии за плодове и зеленчуци, колички за сладолед, кафе, месарници и др. предлагана в нашия сайт.

2 thoughts on “Везна за магазин

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.